In onze biologische dynamische veehouderij houden wij koeien, varkens en kippen. Een ieder draagt zijn/haar steentje bij in de kringloop van het bedrijf.

Koeien

De 35 melkkoeien zijn voornamelijk roodbont en gehoornd. Ze kalven allen in de maanden maart, april en mei. Ze worden dan, tien maanden lang, tweemaal daags gemolken in een 2×5 zij aan zij melkstal. De melk wordt geleverd aan een biologische melk-poole genaamd EKOHolland en een kleiner deel wordt sinds 2016 verkaasd door een Erf-kazer en verkocht in onze eigen winkel.Van april t/m oktober hebben de dieren dagelijks weidegang. Een met stro ingestrooide hellingstal biedt de dames onderdak. Wij vermijden preventief antibioticagebruik bij onze dieren. De melk is dag vers en volledig onbewerkt bij ons verkrijgbaar. Een paar keer per jaar brengen we zelf een dier naar de slager. Zo is er altijd rundvlees verkrijgbaar in onze winkel en zelfs de lekkerste verse Nagelholt en Salami.

Varkens

De varkens zijn dankbare afnemers van groente-, fruit- en melkrestanten. Je vindt ze dagelijks wroetend in hun landje, zo niet dan doen ze gezamenlijk een dutje in hun strohok. Wanneer ze ongeveer 100 kilo zwaar zijn brengen we ze zelf naar de slager. Je vindt ze dan netjes verpakt terug in de diepvries van onze boerderijwinkel én in de vorm van gerookte spek en bacon, gekookte ham, kook-, gril en lever worsten en lekker gekruide droge worst.

Kippen

Een toom van Noord Hollandse Blauwe en Brown Nick kippen scharrelen hun kostje op het erf bij elkaar. We voeren extra graan wat ze uiteindelijk omzetten in buitengewoon smakelijke eitjes.

Biologische producten

De melk, de kaas en de eieren als ook het vlees van rund, varken en lam vindt u terug in onze boerderijwinkel. Het vlees ligt gevacumeerd en diepgevroren in stuks verpakking in onze overzichtelijke diepvriezers én is er in gedroogde en gerookte vorm. Het is echter ook mogelijk voordelig een vers rund- varkens-of lamsdeel te bestellen voor in uw diepvriezer.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder kwartaal verschijnt hier onze nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route