We hebben een seizoen gehad wat ons qua weer niets te wensen over liet. Aan de Herfst leek maar geen einde te komen vandaar dat mijn “winter-nieuwsbrief” op zich liet wachten maar hier is ie dan :
De lange zachte Herfst leverde ons een record op voor het weide seizoen ; tot 10 december ! hadden onze koeien elke dag nog de vrije uitloop over alle aan huis grenzende percelen. Heel goed voor de koeien en even zo goed voor de graspercelen die maar bleven groeien (we zien ze graag kort de winter in gaan). Toen begon het tweede week december toch te regenen en dan verkiest ook de koe z’n droge bed en voer in de stal boven de natte koude weide. Inmiddels is hun melkproductie aan het zakken en werken we toe naar de droogstand in februari omdat zich begin maart de eerste kalveren zullen melden. Van de 45 koeien blijken er op dit moment 5 gust (niet drachtig). Deze zullen we de komende maanden afmesten en uiteindelijk laten slachten. Een nieuwe lichting van 8 nieuwe vaarzen (koeien die voor het eerst gaan kalven) zullen zich eind maart in de kudde mengen. Tot zover koeien nieuws.
We oogsten dit jaar het graan (Rogge,Spelt,Haver,Boekweit en Huttentut) naar tevredenheid. Begin augustus was een groot deel al binnen. Rogge en Haver dienen voor het grootste deel als krachtvoer voor de koeien en is opgeslagen in de grote(nieuwe) silo in de schuur naast de winkel, we malen het zelf. De Spelt, Boekweit en een deel van de Rogge gaat naar de biologische bakker in Ahaus (Dld.) waarvan wij dus weer de broden in de winkel verkopen.
In het fruit, de kas en A&O (aanleg en onderhoud) werkten wij dit seizoen samen met een heel fijn team mensen die allen een prettige bijdrage leverden aan de continuïteit van ons bedrijf.
De Demeter certificering van ons bedrijf (eko zijn we al 23 jaar) was dit voorjaar een soort “inkoppertje” !. Het graan kunnen we nu als Demeter graan gaan verkopen en we zijn bezig ook de melk in het Demeter circuit te vermarkten.

Zo hebben wij voor 2015 een kleine nieuwe activiteit : het maken en gebruiken van preparaten zoals dat gebruikelijk is in de Biologisch dynamische land en tuinbouw. In 2015 zal tevens het melkquotum (sinds1985) verdwijnen en dat zal niet zonder slag of stoot gaan, we verwachten een daling van de melkprijs en bezinnen ons op de gevolgen….Gelukkig vormt onze winkel een stevige 2e poot van het bedrijf die nog steeds een toenemende belangstelling kent en dat doet ons deugd !.
Dank aan alle (vaste) klanten, wij wensen jullie fijne feestdagen, groet van Joni, Lucia en de kinderen.

Nieuws ten aanzien van de vleesverdelingen :

Een paar van onze Bentheimer-bonte varkens zijn nu rond de 80 kilo en zullen volgende week naar de slager gaan.
Wil je mee doen aan de verdeling, laat mij dat dan vóór woensdag 25 maart a.s. weten.
Een portie weegt ongeveer 15 kilo en kost € 12,50 per kilo. De samenstelling : Karbonades,speklapjes,hamlapjes,schnitzel,stukje fricandeau,h.o.h. gehakt,saucijzen en  1 rollade.
De verdeling is in week 14, als je je aanmeldt volgt een bericht over de exacte dag.
In week 16 volgt een verdeling van rundvlees.
Dit rund zal volledig verdeeld worden in porties van 5 kilo Gehakt,Hamburgers en Worst. Prijzen resp. €10,50  €12,50 en €12,50 per kilo.
Je kunt dus kiezen voor één of meerdere porties van min. 5 kilo van bovengenoemde drie, deze zal je thuis zelf nog even moeten inpakken.
Laat het mij vóór 3 april a.s weten of je mee wilt doen, ook hier volgt dan een bericht over de exacte dag van verdeling als je je aan meldt.
Tot zover, lente-groeten, Lucia én Joni.

Nieuws ten aanzien van verse melk uit de tank :
Onze kalf periode breekt 2e week maart aan, tot die tijd is er beperkt verse melk verkrijgbaar.
Vanaf 1e week april melken we weer in de tank dus zal er weer volop melk zijn voor de liefhebbers.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route