Het bedrijf

Wij hechten veel waarde aan de kringloop die we op het bedrijf hebben gerealiseerd, ieder onderdeeltje vervult daarin zijn functie.

Op onze 45 hectare grond verbouwen we gewassen en houden we varkens, kippen en koeien. Ook maakt natuurbeheer een groot deel uit van ons bedrijf. Onze producten zetten wij vervolgens zo lokaal als het maar kan af, in onze eigen boerderijwinkel en naar collega’s in de regio.

Sinds 1992 boeren wij op ons gemengde, biologische landbouwbedrijf in het Drentse Ruinerwold. Tot 2023 hebben we onze koeien altijd gemolken en werd die melk deels verkaasd. Op dit moment hebben we een zoogkoeien veestapel van ca. 25 dieren. Ons bedrijf telt 45 hectare grond. Daarbij houden we varkens, een tachtigtal kippen en bieden we ’s winters onze weiden aan aan een kudde Drentse Heideschapen.

Op de akkers verbouwen we gras/klaver, graan en boekweit. Van eind mei t/m september besteden we veel van onze tijd aan het kleinfruit en de groentes uit de kas. Zo verbouwen we een kleine halve hectare vollegronds aardbeien en tevens een halve hectare fruit waaronder peren, kweeperen, appels, pruimen, bramen, frambozen en blauwe bessen.
Deels wordt de oogst vers aan huis verkocht, uitgewisseld met een groep collega biologische boeren uit de regio en het overschot wordt verwerkt tot sap en jam.