Sap-pers dag

Elk jaar komen op de derde zaterdag van oktober Mitchke en Douwe van de mobiele sappers uit Voorst appels persen bij ons op de boerderij. Deze gezellige dag wil je niet missen!

Naast dat onze eigen appeloogst wordt omgetoverd in heerlijk sap dat jaarrond in onze winkel te vinden is, kunnen ook onze klanten en anderen hun appeltjes en peren om laten toveren tot goud geel puur sap.

Meld je dus ook aan voor de pers, of kom gewoon even lekker boodschappen doen in de boerderijwinkel en genieten van de gezelligheid. Meer weten en/of aanmelden? Bezoek de website van desappers.nl

Spelregels sappersdag

Hoeveelheid: De minimale ingebrachte hoeveelheid appels en/of peren is 25 kilo. Heb je tussen de 25 en 100 kilo fruit dan doe je mee met het “happy hour”. Bij meer dan 100 kilo dien je het fruit minimaal 2 dagen van te voren bij ons te brengen. Fust kun je eventueel bij ons huren. Het fruit wordt vervolgens op de sap-pers-dag gewassen, geperst, gepasteuriseerd en verpakt, terwijl u wacht. Uit een kilo fruit komt ongeveer 0,7 liter sap.

Toestand van het fruit: Het fruit moet vrij zijn van zand (of klei) en er mag geen schimmel of rot in zitten. Plekjes en wormsteken zijn geen bezwaar. Indien je ook peren hebt dan is de ideale verhouding 70% appel en 30% peren.

Eindproduct/prijs: Het sap wordt gepasteuriseerd en afgetapt in 3 óf 5 liter saptaps naar keuze. Het sap is hierin 1 jaar houdbaar en na opening maximaal 2 maanden. Prijs 5 liter saptap : € 1,30 per liter, Prijs 3 liter saptap : € 1,60 per liter (vanaf 150 liter wordt het goedkoper !)

Afrekenen kan in onze winkel, die is die dag ook open voor eventuele andere boodschappen. !!!.