Onze biologisch dynamische akkerbouw betekent dat we géén gebruik maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemanipuleerd zaad. Bovendien werken we met preparaten zoals dat gebruikelijk is.

De meeste akkers gelegen in Ansen, tegen het Dwingelerveld, staan in dienst van ons melkvee.
Op dat bouwland verbouwen we graan, boekweit en gras/klaver. Het graan wordt gemalen en gevoerd aan de dieren. Met het stro wordt de stal gestrooid en samen met de mest vormt dit een waardevol middel om de vruchtbaarheid van het land op peil te houden.

Zo ook de gras/klaver teelt, deze wordt vervolgens ingekuild voor het winterrantsoen van de koeien. De Boekweit wordt deels gemalen door een molenaar en vervolgens door hem verwerkt in pannenkoekenmixen en in onze winkel verkrijgbaar.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder kwartaal verschijnt hier onze nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen.



 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route