…Gisteren vlogen eikebladeren en (een paar) walnoten ons om de oren en moesten we later met een schep op pad om her en der het overtollige regen water van pad en land af te voeren. Vandaag kleurt alles práchtig op in het zonlicht en liggen de koeien alweer heerlijk herkauwend te zonnen op de hoger gelegen stukken van het land. Het is…herfst.

Komende week worden er als het droog blijft nog één keer een paar percelen gemaaid en dan laten we het land een aantal maanden met rust. De koeien lopen zo lang als het nog kan (soms t/m november) buiten. De kou is daarbij voor hun niet de rede om binnen te blijven, wel de nattigheid en kort smakeloos gras.Nog één perceel in Ansen ploegen en dan inzaaien met wintergraan en dan is ook het werk op akkerland gebeurd (mais telen we niet). Het koolzaad staat er “vet” bij !.We plukken nog een paar laatste bramen en lijmen de stammen van de fruit bomen deze maand (tegen de wintervlinder waar we in het seizoen anders veel schade van ondervinden, zie foto met Sjoerd). De oogst van appel en peer is zeer matig deze herfst.In de kas wordt veel gewas geruimd maar… ook nog weer gezaaid ! : spinazie,veldsla,winterpostelein,rucola en radijsjes.We ruimen op , maken schoon schip met een aantal dingen en metselen zelf aan een nieuwe kachel in huis , hopelijk is ie klaar voordat het echt koud wordt !!!.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen

Inmiddels vonden er vanwege grote deelname al 2 rundvlees verdelingen plaats in september.Een volgende rundvlees verdeling zal pas weer eind van de winter zijn. Dat geldt ook voor ’t varken. Eind oktober zullen tot slot de lammeren van dit voorjaar worden geslacht en verdeeld.

De vaste vlees-klantengroep krijgt van dit alles vanzelf een bericht. Mocht je ook geïnteresseerd zijn en mee willen delen in de voordelige verse vleesporties voor in je eigen diepvries, kijk dan voor informatie bij verkoop van biologisch vlees en stuur ons dan een mailtje.

Tot zover, tot nader nieuws, groeten Lucia. 😉

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar; in het voorjaar, de zomer, herfst en winter.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route