Herfst 2012

…Gisteren vlogen eikebladeren en (een paar) walnoten ons om de oren, en moesten we later met een schep op pad om her en der het overtollige regen water van pad en land af te voeren. Vandaag kleurt alles práchtig op in het zonlicht, en liggen de koeien alweer heerlijk herkauwend te zonnen op de hoger gelegen stukken van het land. Het is…herfst.

Komende week worden er als het droog blijft nog één keer een paar percelen gemaaid. Daarna laten we het land een aantal maanden met rust. De koeien lopen zo lang als het nog kan (soms t/m november) buiten. De kou is daarbij voor hun niet de rede om binnen te blijven, wel de nattigheid en kort smakeloos gras. Nog één perceel in Ansen ploegen en dan inzaaien met wintergraan en dan is ook het werk op akkerland gebeurd (mais telen we niet). Het koolzaad staat er “vet” bij! We plukken nog een paar laatste bramen en lijmen de stammen van de fruit bomen deze maand (tegen de wintervlinder waar we in het seizoen anders veel schade van ondervinden, zie foto met Sjoerd). De oogst van appel en peer is zeer matig deze herfst.In de kas wordt veel gewas geruimd maar… ook nog weer gezaaid ! : spinazie, veldsla, winterpostelein, rucola en radijsjes. We ruimen op , maken schoon schip met een aantal dingen en metselen zelf aan een nieuwe kachel in huis , hopelijk is ie klaar voordat het echt koud wordt !!!.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen

Inmiddels vonden er vanwege grote deelname al 2 rundvlees verdelingen plaats in september. Een volgende rundvlees verdeling zal pas weer eind van de winter zijn. Dat geldt ook voor ’t varken. Eind oktober zullen tot slot de lammeren van dit voorjaar worden geslacht en verdeeld.

De vaste vlees-klantengroep krijgt van dit alles vanzelf een bericht. Ben je ook geïnteresseerd zijn en mee willen delen in de voordelige verse vleesporties voor in je eigen diepvries? Kijk dan voor informatie bij verkoop van biologisch vlees en stuur ons dan een mailtje.

Tot zover, tot nader nieuws, groeten Lucia. 😉