..Vandaag nog weer de korte broek aan gehad, aan deze zomer lijkt geen einde te komen!.
Toch zet ik mij heden avond even aan het schrijven van deze herfst-nieuwsbrief  bij wéér zo’n fantastische zons-ondergang.
Want.. we hebben leuke dingen in ’t verschiet en daar maak ik jullie graag even attent op.
Maar eerst even de “gewone” boeren zaken : Wat wás het een lange hete zomer en wat hebben onze koeien ons verrast, ze leken nergens last van te hebben (wíj wél). Ze sjokten hun dagelijkse gangetje naar de wei (waar uiteindelijk weinig meer groeide) en zochten ’s middags op tijd de schaduw plus een briesje in de stal weer op. Ze bleven aardig op productie. Maar ook wij moesten in juli al onze wintervoorraad kuil aanspreken om bij te voeren. Gelukkig werden er, ook nadat we wat regen kregen, mooie snedes gras gemaaid. Joni denkt dat we het er wel mee gaan redden van ’t winter, we zullen zien. Na de regen herstelde het grasland zich wonderwel snel en kleurde de regio knalgroen, wie had dat daarvoor gedacht bij het zien van die geel-bruine landerijen.
Verschillende gewassen rond de boerderij konden dankzij onze waterbron, die we hier reeds in 1992 lieten slaan, goed beregend worden, al was Joni er wel druk mee natuurlijk. Zo plukten we zoete aardbeien en zullen we binnenkort prachtige pompoenen oogsten. Het experiment met de stengel-broccoli is zeer geslaagd, jammer dat het in de handel “nog” niet zo vlotten wil. Ook de aardappels lijken bij ons amper onder de droogte te hebben geleden, ze worden binnenkort gerooid.
En dan naast zoete aardbeien, sappige pruimen, grote walnoten en veel peren helaas wat weinig appels bij ons. Maar niet getreurd, de sap-pers-dag gaat door dit jaar op 20 oktober a.s. !!!. Dus kom maar op met wat jullie allemaal plukken en rapen en meld je aan, we gaan er een leuke middag van maken. Zie onderaan deze nieuwsbrief de informatie en werkwijze.
En dan gaan we nóg iets lanceren : De hele maand oktober gaan we “inwinteren”.
Tijdens het “inwinteren” bieden wij alle klanten de mogelijkheid om bewaar-producten per kist in te slaan voor een voordelige prijs.
Het zal gaan om verschillende Aardappel-rassen per 15 kilo à 1,25 euro/kilo
En Bieten, Uien, Stoofperen en Pompoenen per 10 kilo à 1,25 euro/ kilo.  Zo komt Jan Splinter door de winter 😉
Kortom, we hebben nog een mooie oogstmaand te gaan en hopen jullie te ontvangen bij de sap-pers-dag, een vlees-verdeling of het….inwinteren. Groet, Joni en Lucia.

Sap-pers-dag op ons erf :
Op zaterdag 20 oktober a.s. hebben wij een mobiele sap-pers uitgenodigd zodat we ons fruit (appels en peren) dit jaar op eigen erf persen.
Naast onze eigen oogst die dan geperst wordt bieden wij een ieder ander ook de mogelijkheid om met eigen appels (en peren) te komen om die tot het heerlijke pure sap te laten persen waar je lang van zult genieten.
VOORWAARDEN EN WERKWIJZE :
Hoeveelheid : De minimale ingebrachte hoeveelheid appels en/of peren is 50 kilo. Bij meer dan 100 kilo dien je het fruit minimaal 2 dagen van te voren bij ons te brengen. Fust (kisten) kun je eventueel bij ons huren. Het fruit wordt vervolgens gewassen, geperst, gepasteuriseerd en verpakt, terwijl u wacht. Uit een kilo fruit komt ongeveer 0,7 liter sap.
Toestand van het fruit : Het fruit moet vrij zijn van zand (of klei) en er mag geen schimmel of rot in zitten. Plekjes en wormsteken zijn geen bezwaar. Indien je ook peren hebt dan is de ideale verhouding 70% appel en 30% peren. Eindproduct/prijs : Het sap wordt gepasteuriseerd en afgetapt in 5 liter sap-taps. Het sap is hierin 1 jaar houdbaar en na opening maximaal 2 maanden. Prijs : € 1,- per liter. Afrekenen kan in onze winkel, die is die dag ook open voor eventuele andere boodschappen. !!!.
Aanmelden : Graag aanmelden vóór 15 oktober 2018 per mail : info@santing-meyling.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer en het aantal kilo’s fruit (zo nauwkeurig mogelijk).
Uiterlijk 18 oktober krijg je bericht terug wanneer je zaterdag 20 oktober wordt verwacht.
Er wordt slechts één dag geperst dus er is beperkte capaciteit, wie het eerst komt….die het eerst perst !.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen :
We hebben weer verschillende vlees-verdelingen in ‘t verschiet waar ik jullie graag over informeer  :
Half september vindt er een rundvlees-verdeling plaats.
Het zal deze keer gaan om verse samengestelde porties van ca. 15 kilo.
Mocht je geïnteresseerd zijn hier aan mee te doen, laat het ons weten vóór  24 september a.s..
Bij voldoende animo is er ook nog een verdeling van losse porties gehakt, worst en/of hamburgers à 5 kilo vindt eind oktober plaats.
Hiervoor graag aanmelden vóór 20 oktober a.s..
Tot slot zullen we van de herfst nog enkele Heideschaap lammeren van dit voorjaar verdelen.
Wil je hier aan mee doen, laat ons dat ook vóór 20 oktober a.s. weten.
Voor de samenstelling van de verse porties varken- rund- en/of lamsvlees, als ook de prijzen, zie :
http://www.santing-meyling.nl/boerderijwinkel/biologisch-vlees/vleespakketten/ 
Ik zou zeggen : check even de ruimte in je diepvries en laat ons weten wat je voor het komende half jaar zou willen hamsteren !.
Graag per ommegaande of even melden bij ons in de winkel.
We hopen jullie weer van een (h)eerlijk stukje vlees te kunnen voorzien.
Krijg je de vlees-mailing (nog) niet en ben je wel geïnteresseerd in een portie voordelig vlees voor in je diepvriezer ?, laat ons dat dan via een mailtje weten. Zodra de data van de verdelingen bekend zijn, stuur ik een bericht per mail rond en kun je je aanmelden.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route