Herfst 2018

Vandaag nog weer de korte broek aan gehad, aan deze zomer lijkt geen einde te komen!.
Toch zet ik mij heden avond even aan het schrijven van deze herfst-nieuwsbrief  bij wéér zo’n fantastische zons-ondergang.

Want.. we hebben leuke dingen in ’t verschiet en daar maak ik jullie graag even attent op.

Maar eerst even de “gewone” boeren zaken : Wat wás het een lange hete zomer en wat hebben onze koeien ons verrast, ze leken nergens last van te hebben (wíj wél). Ze sjokten hun dagelijkse gangetje naar de wei (waar uiteindelijk weinig meer groeide) en zochten ’s middags op tijd de schaduw plus een briesje in de stal weer op. Ze bleven aardig op productie.

Maar ook wij moesten in juli al onze wintervoorraad kuil aanspreken om bij te voeren. Gelukkig werden er, ook nadat we wat regen kregen, mooie snedes gras gemaaid. Joni denkt dat we het er wel mee gaan redden van ’t winter, we zullen zien. Na de regen herstelde het grasland zich wonderwel snel en kleurde de regio knalgroen, wie had dat daarvoor gedacht bij het zien van die geel-bruine landerijen.

Verschillende gewassen rond de boerderij konden dankzij onze waterbron, die we hier reeds in 1992 lieten slaan, goed beregend worden, al was Joni er wel druk mee natuurlijk. Zo plukten we zoete aardbeien en zullen we binnenkort prachtige pompoenen oogsten. Het experiment met de stengel-broccoli is zeer geslaagd, jammer dat het in de handel “nog” niet zo vlotten wil. Ook de aardappels lijken bij ons amper onder de droogte te hebben geleden, ze worden binnenkort gerooid.

En dan naast zoete aardbeien, sappige pruimen, grote walnoten en veel peren helaas wat weinig appels bij ons. Maar niet getreurd, de sap-pers-dag gaat door dit jaar op 20 oktober a.s. !!!. Dus kom maar op met wat jullie allemaal plukken en rapen en meld je aan, we gaan er een leuke middag van maken. Zie onderaan deze nieuwsbrief de informatie en werkwijze.

En dan gaan we nóg iets lanceren : De hele maand oktober gaan we “inwinteren”. Tijdens het “inwinteren” bieden wij alle klanten de mogelijkheid om bewaar-producten per kist in te slaan voor een voordelige prijs. Het zal gaan om verschillende Aardappel-rassen per 15 kilo à 1,25 euro/kilo
En Bieten, Uien, Stoofperen en Pompoenen per 10 kilo à 1,25 euro/ kilo. Zo komt Jan Splinter door de winter 😉

Kortom, we hebben nog een mooie oogstmaand te gaan en hopen jullie te ontvangen bij de sap-pers-dag, een vlees-verdeling of het….inwinteren.

Groet, Joni en Lucia.

Sap-pers-dag op ons erf :

Op zaterdag 20 oktober a.s. hebben wij een mobiele sap-pers uitgenodigd zodat we ons fruit (appels en peren) dit jaar op eigen erf persen. Naast onze eigen oogst die dan geperst wordt bieden wij een ieder ander ook de mogelijkheid om met eigen appels (en peren) te komen om die tot het heerlijke pure sap te laten persen waar je lang van zult genieten. Zie hier meer over de sappersdag!

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen :

We hebben weer verschillende vlees-verdelingen in ‘t verschiet waar ik jullie graag over informeer: Half september vindt er een rundvlees-verdeling plaats. Het zal deze keer gaan om verse samengestelde porties van ca. 15 kilo. Mocht je geïnteresseerd zijn hier aan mee te doen, laat het ons weten vóór  24 september a.s..

Bij voldoende animo is er ook nog een verdeling van losse porties gehakt, worst en/of hamburgers à 5 kilo vindt eind oktober plaats. Hiervoor graag aanmelden vóór 20 oktober a.s..

Tot slot zullen we van de herfst nog enkele Heideschaap lammeren van dit voorjaar verdelen.

Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen? Reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.