Het prille voorjaar schittert ons toe, wát een licht ineens na al die grauwe, natte dagen die we de laatste drie maanden hadden.
De laatste bultjes verzameld snoeihout werden hier deze week gekloofd en versnipperd.
Vervolgens kon al onze vaste stalmest worden uitgereden over het grasland hier bij huis en de percelen verder op richting Ruinen en Ansen zonder één slip-spoortje te maken.
Dat zijn wel dure ritjes deze keer (loonwerker) nu de brandstofprijzen zo fors zijn gestegen.
En aansluitend ook de kilometers die we zelf met eigen trekker maken; weideslepen, wiedeggen in de rogge en zaaien van de gerst, haver, koolzaad, huttentut en boekweit, dat rijdt toch een beetje anders dan anders….
Net als de mestplaat is ook onze boog-kas nu zo goed als leeg in deze tijd van het jaar, op een paar plukjes Palmkool, Postelein, Snijbiet en wat Groenlof na.
Er wordt weer gefreesd, bemest en voorgezaaid. Én, een beetje experimenteel, zal de helft van de kas één deze dagen gepoot worden met vroege potertjes waarmee we (onder de collega’s) wel eens de eerste kunnen worden met nieuwe aardappelen dit seizoen 😉
De bloemknoppen van de pruimebomen staan al op springen, terwijl de nachtvorsten nog voortduren 🙁 en er zijn hier vier mannen op het erf die worden opgedreven door een boost van testosteron (3 hanen en een eend, ha,ha).
En dan is er altijd dat bijzondere momentje wanneer begin maart hier het eerste kalfje wordt geboren.
Maar liefst zes kalfjes dienden zich in de afgelopen dagen aan, en de kraamkamer breidt zich verder uit, komt dat zien !.
Voor de liefhebbers van ons witte goud ; vanaf woensdag 30 maart tap ik voor jullie weer van die lekkere volle onbewerkte koemelk in flessen !.
Pas in mei hebben we weer voldoende verse liters voor de Erfkazer maar gelukkig snijd ik voorlopig nog eigen kaas uit voorraad.
De jonge kaas en de blauwschimmel kazen als ook aardbeien, pruimen, blauwe bessen en frambozen, we hebben weer veel lekkers om naar uit te kijken.
Maar voorlopig staan de werkzaamheden hier nog even in het teken van organiseren, opruimen en poetsen.

We spoelen het Sahara zand van de ramen en gooien de tank van de trekker maar weer vol en we realiseren ons dat dat lang niet overal ter wereld zo gemakkelijk is en dat voor ons allen geldt dat we weer mee buigen met wat komen gaat.
Leve het voorjaar !.

groet van Joni en Lucia.

Nieuws ten aanzien van de verse vlees verdelingen :
In week 15 vindt een verse rundvlees verdeling plaats.
Zowel samengestelde porties als ook los gehakt, worst en hamburgers per 5 kilo.
Tot 5 april kun je je daar voor aanmelden, liefst per mail.
Voor de samenstelling van een verse portie rund en ook de prijzen, zie:
http://www.santing-meyling.nl/boerderijwinkel/biologisch-vlees/vleespakketten/

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de verdelingen van varken-, rund-, en lamsvlees door het jaar heen en ontvang je hierover nog geen berichten ?, laat me weten, dan zet ik je op de mail-lijst.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route