Het lijkt erop dat met het begin van de Kerstvakantie wij “bedrijfsmatig” eindelijk in wat rustiger vaarwater zijn terecht gekomen.
Natuurlijk ontkomen we niet aan korte stress momentjes 😉 ; Zo is de winkelverkoop vóór de Kerst er altijd één en ook het maken van de eindejaars boekhouding. En dan hebben we deze laatste week nóg een leuke, namelijk de jaarlijkse Skal controle op…oudjaarsdag !!!.
Bij die laatste, naast dat skal “proost” betekend in het Zweeds, komen de controleurs ons bedrijf binnenste buiten keren of wij aan alle verplichtingen van het bio-boeren voldoen. Zo’n bezoek geeft ons altijd een beetje een dubbel gevoel.
Uiteindelijk is het toch naar de buitenwereld (o.a. naar jullie als klant) een waardevol gegeven dat wij écht aan de criteria voldoen door Skal opgesteld. En dus zullen wij hun dan ook op de valreep van het oude jaar met olie bollen en grof geschut (carbit !) ontvangen.

Van een échte winter is nog geen sprake. Maar na een héél mooi en lang seizoen is nu buiten toch alles echt wel opgehouden met groeien.
De koeien gaan richting het einde van hun lactatie (naar de droogstand), de liters worden minder de gehaltes vet en eiwit stijgen iets. In februari zullen we weer een tijdelijke melkstop inlassen zodat de dames zich kunnen voorbereiden op hun nieuwe kalf.
Ondertussen zullen wij per 1 januari dit nieuwe jaar, na bijna 15 jaar, onze levering van bio melk aan de coöperatie in Rouveen beëindigen.
Voortaan leveren wij onze melk aan de melk-poole EKOHolland. Van waar deze switch ?, dat lichten we jullie graag mondeling toe als de gelegenheid zich voordoet.
De Bio afzet markt is in beweging, het aantal boeren die omschakelen groeit (goede zaak) en de grote supermarkten beïnvloeden steeds meer de handel (in ons geval minder positief).
Zo gaan wij nu niet alleen verder met een nieuwe melk-afnemer maar namen wij vorig jaar ook al afscheid van vershandel de Zaai-ster en kwamen Bio-Noord en Odin daarvoor in de plaats.
Dat niet alles altijd bij het bekende/oude blijft is onvermijdelijk, het houdt ons scherp en creatief.
Wij zien het als uitdagend om jullie als klant een eerlijk, volledig en steeds mooier assortiment lekkere bio producten aan te bieden, ook het komende jaar weer.

Wij danken dan ook iedereen voor het kiezen van ons pad ! en we hopen jullie ook in 2019 weer te mogen blijven ontvangen.
Een voorspoedig jaar toegewenst, groet
Joni, Lucia en de kinderen.

NIEUWS TEN AANZIEN VAN DE VERSE VLEES VERDELINGEN :
Eind februari 2018 zal er rund geslacht worden.
Een mail hierover wordt tegen die tijd verstuurd, laat ons daarna weten als je belangstelling hebt hieraan mee te doen,.
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de verdelingen door het jaar heen en ontvang je hierover nog geen berichten ?, laat me weten, dan zet ik je op de mail-lijst. En ondertussen zijn onze winkeldiepvriezers uiteraard nog steeds goed gevuld.

NIEUWS TEN AANZIEN VERSE KOEMELK : In verband met de jaarlijkse droogstand van onze koeien zal er vanaf februari t/m eind maart geen melk in de tank zitten.
Daarná weer volop en ook zal er dan voor de liefhebbers “biest” zijn.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route