Voorjaar 2013

Op het moment dat ik dit schrijf, slaap ik ’s nachts nog met sokken aan en trekken we overdag de muts nog ver over de oren maarrr…volgende week begint toch echt de Lente !.

Voor de groente (verkoop) breekt de moeilijkste tijd van het jaar aan. Het aanbod wordt beperkter, de kwaliteit minder en de prijs gaat (daardoor) vaak omhoog. Maar het zal niet lang meer duren voor we uit de kas de eerste raapstelen,snijbiet en radijsjes weer kunnen oogsten en daarna peultjes, verse capucijners én tuinbonen.

Het grasland werd onlangs voorzien van onze stalmest. Die werd uitgereden “over de vorst” wat wil zeggen dat het land minimaal werd belast door de zware trekkers met mestkarren, heel gunstig dus.
De gewassen op het land zoals de aardbeien, het graan en het koolzaad hebben het zwaar tijdens de kou. Vooral van die oosten wind “slijt” het gewas. Altijd weer spannend hoe ze er straks, wanneer de temperaturen stijgen, weer uitkomen.

Wie het ook zwaar hebben zijn onze kippen. De Buizerds en Sperwers zijn hongerig en wagen steeds vaker een duikvlucht óp het erf. Joni schat de schade op 2  kippen per week !, dat hadden we nog niet eerder.

Ook goed nieuws ! : Vandaag werd ons 2e en 3e kalf geboren (een tweeling). Er zullen nog zeker 40 kalveren volgen de komende 3 maanden. De afkalf-afdeling werd onlangs voorzien van degelijke boxen en op de deel herrees een ware kraamafdeling van houten kalverhokjes. Tegen de tijd dat ze gevuld zijn met kalfjes moeten jullie echt eens komen kijken, een lust voor het oog !. Groet van Lucia.

Nieuws t.a.v. de verse vleesverdelingen :

Op 24 mei a.s. brengen we een koe naar de slager.
Ben je geinteresseerd in een portie rund van ca. 17 kilo óf in een portie gehakt,hamburgers of worst ?, laat het ons weten via een mailtje, dan stuur ik een berichtje zodra de verdeling plaats vindt, b.v.k. vóór 24 mei a.s..
Voor de samenstelling en de prijs van een portie kijk even bij vleesverkoop op deze website.