Boer, boerin én koeien ontwaken uit de winterslaap !.
In januari gingen de koeien droog en ging ons eigen brandertje ook op een lager pitje, heerlijk is dat altijd.
Nu barst het voorjaar los. Van de ruim 40 koeien die hier de komende 2 maanden moeten kalven hebben er op dit moment 12
een mooi kalf geworpen. We hopen dat zich dat zo voorzet natuurlijk en ik zou zeggen : Komt dat zien, komt dat zien de kraamkamer is een plaatje !!!.           
Het was een zachte winter dat staat buiten kijf maar gelukkig hebben we toch meerdere dagen vorst gehad. Nat was het wel en het droogt maar heel langzaam, Joni kan met de trekker nog nauwelijks ergens wezen.
De vaste stalmest werd, toen het net even kon, over het grasland uitgereden. De loonwerker heeft reuze trekkers met reuze banden die het gewicht van de vrachten mest goed verdelen waardoor er minimale sporen waren. Nu de temperatuur omhoog gaat zie je het gras met de dag groener worden, zodra de meerderheid van koeien heeft gekalfd kunnen ze lekker naar buiten.
Ondertussen spitten onze varkens met zichtbaar genoegen het nieuwe landje om waar dit jaar de aardbeien-planten komen. Resten kweekwortels maar ook larven van de langpootmug (emelten) worden op deze manier goed aangepakt, het scheelt een bewerking met de trekker en die varkenslapjes straks….mmmm.
In de kas is het nodige alweer gezaaid : Spinazie,raapstelen,bietjes,tuinbonen,blauwschokkers en kruiden. De rabarber groeit als een dolle. In de winkel nu dus nog even een hele lastige maand waarin verse kwaliteits groenten schaars én duur zijn maar spoedig komen er dus weer verse dingen uit eigen kas én van de collega’s uit de regio. Wél volop én van buitengewone kwaliteit, al zeg ik het zelf, zijn de eieren van onze kippen. Je blijft trouwens over ze struikelen, over de kippen welteverstaan, nogmaals gewoon doorrijden/fietsen want ze gaan echt wel aan de kant !.
We hopen uiteraard weer op een mooi seizoen, geniet van de eerste vroege vogelgeluiden !.
Groet van Joni, Lucia en de kinderen.

P.S. Er is voor de liefhebbers dus weer verse rauwe koemelk uit de tank, als je biest wilt kan dat ook, laat maar weten.

Avond Excursies : Op donderdag 23 juni en dinsdag 28 juni houden wij een avondexcursie voor onze huidige (en toekomstige !) klanten. Er zijn nog een paar plaatsjes vrij !, graag opgeven vóór maandag 20 juni.

Nieuws ten aanzien van de vleesverdelingen : Voor wie mee zou willen doen met een verse-rundvlees-verdeling dat kan. In de eerste week van juli zullen we die houden. Zowel gewone porties als porties los gehakt, worst en hamburgers worden er verdeeld. Graag opgeven vóór 25 juni a.s. dan zet ik je op de lijst. Iedereen die op onze verse-vlees-mail-lijst staat krijgt hierover dan altijd een berichtje.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route