Eindelijk weer wat warme zonnestralen deze eerste week van april !.
Onze kalver-baby-boom barstte 2e week maart los en gaat, mede dankzij die lage temperaturen (lage infectie druk), zeer voorspoedig. De teller staat nu op 21 kalveren en nog 14 koeien en 8 vaarzen te gaan, tot eind mei zo’n beetje.
Mocht je deze komende weken onze winkel bezoeken, kijk dan even om de hoek van de baanderdeur en bewonder die mooie jonge garde !. Het is voor ons gezin een hele drukke periode maar ook een hele mooie en bovendien is het na drie “magere” maanden ook weer heel fijn dat er weer melkinkomsten zijn !.
Naast de jonge kalveren is er ook een nieuwe koppel jonge leg- hennen gearriveerd onlangs. Het lukte onszelf niet om voldoende eigen kuikens groot te krijgen en nu we in de buurt een biologische vermeerderaar van kuikens vonden, hebben we besloten het met deze koppel van 50 “Brown Nick” te gaan proberen. Ze oefenen nu met “traplopen” zodat jullie ze binnenkort waarschijnlijk wel een keer voorbij zien komen als je hier bent.
Wonderwel bleef onze boog-kas tijdens de storm eind maart overeind, gelukkig maar want er is al veel gezaaid en opgekomen en je moet er niet aan denken…. maar het blijft altijd weer een risicovol bouwwerk met dit soort weer. Kortom als het hier bij blijft hebben we de komende weken weer allerlei vers-groene primeurs uit eigen kas.
Over ons grasland werd vaste mest uitgereden en zeker nu de temperatuur wat oploopt zie je de weiden groen kleuren. Er ligt nog een klus te wachten voor het plaatsen van wat nieuwe grote hoekpalen maar als die geklaard is kunnen de koeien spoedig weer naar buiten.
Wij kijken uit naar een nieuw seizoen op onze boerderij met al zijn diverse activiteiten en hopen jullie in onze winkel van dienst te kunnen zijn. Groet Joni, Lucia en de kinderen.

Nieuws ten aan zien van de verse vleesverdelingen :
Een inschrijf periode voor zowel varken als rund is zojuist gesloten. Mijn verwachting is dat er vóór de zomervakantie nog een keer een rundvlees verdeling plaats vindt. Zodra ik daar meer van weet kun je dat hier lezen.
In onze winkeldiepvries is er vanaf volgende week (week 17) in ieder geval weer voldoende voorraad varkens en rund vlees.

 

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route