Herfst 2013

Een mooiere zomer dan die we dit jaar hadden, kunnen we ons eigenlijk niet wensen! Sommige collega’s hadden het misschien wat te droog, wij hebben daar op deze lagere zandgronden niet zo gauw last van.

De eerste pluk van aardbeien (pas 2e week juni i.p.v. eind mei) viel echter tegen, dat had te maken met de lange koude winter en het late voorjaar. Maar daarna kwamen onze “doordragers”, die droegen fantastisch en nog steeds! Wellicht hebben we tot oktober nog iedere week eigen aardbeien in de winkel.

Het graan groeide goed en we hebben ruimschoots de tijd gehad al het graan en stro weer netjes droog binnen te halen en op te slaan als wintervoorraad voor de koeien en het andere vee, altijd een hele klus. Slechts het perceel Boekweit en Huttentut moet er de komende weken nog af, een “ongewoon” klusje voor de loonwerker.

Als het mee zit maaien we nog een 4e snede gras in september waarmee de voervoorraad voor het komende winterrantsoen toereikend zal zijn. Ook van de tuin kwam, en komt nog steeds, prachtig product zoals een super oogst sperziebonen, prachtige pompoenen en heel veel appels en peren die, als het lukt, dit jaar voor het eerst tot sap verwerkt zullen gaan worden. Oké, een kleine domper is er ook : de tomatenoogst in de kas is ronduit belabberd….

En tot slot, je zou ze bijna vergeten: de bijen. Ze vlogen gelukkig weer voltallig. We hebben hun prachtige goudgele zoet weer in de winkel staan. Voorjaars honing van een Ruinerwoldse imker en Zomerhoning uit Ansen met een vleugje van eigen boekweit !.

Rest mij nog te vertellen dat onze koeien “rustig doordoen”. Komende maanden zullen we in de koppel weer wat dieren uitselecteren zodat het van ’t winter allemaal weer netjes in de stal past.
Laten we hopen dat we voor die tijd nog even mogen genieten van een mooie nazomer !. Groeten Lucia.

Nieuws ten aanzien van de vleesverdeling

De rundvlees verdeling heeft inmiddels weer succesvol plaatsgevonden, een volgende verdeling zal in het begin van het nieuwe jaar zijn. Begin oktober zijn enkele van onze Bentheimer varkens aan de beurt. Tweede helft oktober hopen wij weer de Drentse Heideschaap lammeren van dit seizoen te kunnen verdelen onder de liefhebbers. Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen? Reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.