Níets lijkt tot dusver op wat de titel hierboven doet vermoeden. Geen vorst, geen sneeuw en ons kacheltje in huis gaat tot dusver maar op halve kracht. Maar…wat niet is kán zeker nog komen. Voor onze koeien nadert het einde van hun lactatie. Dit is de periode van ca.10 maanden die begint nadat ze een kalf hebben gekregen, en dus melk geven, en dat begint hier altijd in maart. Begin maart 2016 zullen ze opnieuw een kalf gaan krijgen en dus zijn ze nu aan de laatste weken van hun melkperiode (lactatie). In februari krijgen ze van ons de gelegenheid zich op dit nieuwe kalf voor te bereiden, we melken ze dan niet meer. Mede door het zachte winter weer blijven ze boven verwachting mooi op niveau met hun liters én de gehaltes vet en eiwit en dat is natuurlijk prettig voor onze portemonnee. Ook prettig voor de portemonnee is dat onze melkprijs na de afschaffing van het melkquotum in april dit jaar een kleine stijging met zich mee bracht, dit hadden we niet echt verwacht, de vraag naar bio/demeter melk is blijkbaar groter dan het aanbod.
We oogsten dit jaar rogge, een beetje spelt en mooie boekweit. Tuin en akkers zijn nu in ruste, alhoewel, als het zonnetje doorbreekt en je ziet die groene weides zou je haast overwegen een snede te gaan maaien of de koeien er in te laten !!!.
Maar ondertussen heeft het wel veel geregend en is het land voor de trekker én de koeien onbegaanbaar, het kost Joni veel moeite om zonder te veel modder sporen balen voor de koeien naar de stal te krijgen. Alleen onze varkentjes (en de kippen) lijken zich aan al het geprut niet te storen….
Ondertussen sluit onze winkel aan huis het jaar weer goed af en dat doet ons deugd. Dank aan alle (vaste) klanten die we weer mochten ontvangen, ook deze laatste weken waarbij jullie ons ware jungle-pad trotseerden !!!. Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en blijven jullie met plezier in het nieuwe jaar ontvangen. Groeten Joni, Lucia en de kinderen.

Nieuws ten aanzien van de vleesverdelingen : De inschrijving voor de rundvleesverdeling van eerste week maart is gesloten. De eerst volgende rundvleesverdeling zal in juni plaatsvinden. Ook verwachten we een paar varkens weg te kunnen brengen tegen die tijd. Ben je geïnteresseerd hier aan mee te doen dan kun je dat laten weten, dan zet ik je op de lijst. Iedereen die op onze verse-vlees-mail-lijst staat krijgt hierover dan altijd een berichtje.

Nieuws ten aanzien van verse melk : In verband met de droogstand van onze koeien zal er van half februari tot eind maart geen verse melk zijn. Daarna weer volop en voor de liefhebbers….biest.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route