…Wat was het afgelopen week prachtig met de eerste sneeuw !!!. De koeien blijven nu dag en nacht op stal. Half november hebben we onze open melkstal weer afgeschermd met grote strobalen tegen de kou , dus overviel ons de vorst niet hoewel…. er zijn altijd weer van die “dingetjes” waar je tóch niet aan dacht of die niet meer bleken te werken , alles bijelkaar zijn we met de verzorging van het vee tijdens vorst periodes dus altijd wel weer druk.De koeien hebben het eind van hun lactatie in zicht, de meeste zullen in maart en april afkalven. De buiken groeien en de melkgift daalt. We selecteerden er een aantal, die uit zich zelf stoppen met melkgeven of niet drachtig blijken, en die hebben we onlangs vervangen voor 4 nieuwkomers van biologisch bedrijf  “de Eerste” uit Marknesse (collega melkveehouder). Ze hebben inmiddels gelukkig hun plekje in de kudde ingenomen zonder blessures. Op onze percelen in het Anserveld staan de rogge en het koolzaad er mooi bij. De kas op ons erf is groten deels ingezaaid met een groenbemester (tarwe in dit geval) en verder doen veldsla en winterpostelein hun best… maar kopen we voor de winkel voorlopig nog in bij onze collega’s uit de regio. De aardbeien zijn afgedekt met gaatjes-folie , dit ter bescherming van de bloemaanzet tegen de vorst. Ondanks de winterkou is onze winkel op woensdagmorgen en vrijdagmiddag nog steeds rijkelijk gevuld met allerhande groentes , fruit , zuivel (grotendeels uit de regio) en natuurlijk volle vriezers met rund-,varkens-,lamsvlees  en…kip. En om jullie extra uit te nodigen : In de Zuidelijke landen breekt bij de bio-collega’s een nieuwe oogstperiode van citrusfruit aan waaronder heerlijke mandarijnen en …bloedsinaasappelen !.

Wíj kijken tevreden terug op het afgelopen seizoen enne…onze schoorsteen heeft een prachtige pluim , mede dankzij jullie ;-)!. Fijne feestdagen en een goede start in het nieuwe jaar gewenst.

NIEUWS ten aanzien van de VERSE VLEES-VERDELINGEN : Er heeft in februari weer een rundvleesverdeling plaats gevonden, een volgende verse-rund-vlees-portie-verdeling zal mei/juni worden. Ben je geinteresseerd in een portie van ca. 17 kilo óf in een portie gehakt,hamburgers of runderworst ? laat ons dat dan per mail weten, dan stuur ik je bericht zodra we er weer aan toe zijn. Voor de liefhebbers van een portie van onze Bentheimer Bonte (ca. 15 kilo varken) is er eind maart gelegenheid om mee te doen met een verdeling. Je kunt je nu opgeven. Voor de samenstelling en de prijs van de porties verwijs ik jullie naar de rubriek vleesverkoop op deze website.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route