Herfst 2015

De herfst oogst 2015 is in volle gang !!!

De kersen en aardbeien stelden wat teleur dit jaar en de pruimenbomen leverden dit seizoen überhaupt niks op (late nachtvorst tijdens de bloei). Wel hele mooie bramen waar we een goede prijs voor kregen. Des te fijner ook dat de appels en de peren die we nu plukken goed van kwaliteit zijn en overmatig in hoeveelheid. Bovendien een pracht klus dat plukken.

Een groot deel van de Goudrenetten  zullen de komende wintermaanden hier in de winkel liggen. De rest van variëteit aan rassen gaat verwerkt worden tot het heerlijke goudgele sap wat dan ook weer hier te verkrijgen is in literflessen én in de handige en voordelige 5 liter sap-tap. De perenboom oogst wisselt, de ene boom vol en de andere niks.

Voor de pompoenen was het geen gemakkelijk groei seizoen. We konden pas laat zaaien door de aanhoudende lage temperaturen en één maal uitgepoot stonden ze 14 dagen met de voeten in het water. Toch oogsten we een mooi voorraadje voor de wintermaanden waaronder veel Butternuts.

Het graskuilen is klaar voor dit jaar. De koeien beweiden alle huispercelen nog één keer. Als het binnenkort koud wordt en/of het gaat regenen blijven ze weer dag en nacht binnen. Daar zijn ze tegen die tijd altijd erg tevreden mee. De K.I. én de stier hebben hun werk goed gedaan zoals het nu lijkt. Van de 40 dieren hebben we tot nu toe slechts twee opnieuw tochtig zien worden. Deze blijken dan toch gust (oftewel niet drachtig) en komen dan op de nominatie “retourtje slager”. Ook altijd een flinke klus overigens, zeker in deze tijd van het jaar waarin zowel runderen als varkens én de lammeren geslacht gaan worden. Voor meer informatie hierover zie onderaan deze nieuwsbrief.

De Boekweit is tot slot geoogst en daar zat qua opbrengst een enorme meevaller! Pas als het zaad is getest door de molenaar zal blijken of de kwaliteit goed genoeg is voor onze bakker om het te verwerken in brood en koek.

Kortom, ons hoor je niet klagen over het afgelopen seizoen. Zoals velen van jullie hebben gezien zitten wij er weer warmpjes bij deze winter met een mooi nieuwe laag riet op het dak !!!.

Tot ziens, groeten Joni en Lucia.

Nieuws ten aan zien van de verse vlees verdelingen.

De verdeling van verse rund-, varkens- en lamsvlees porties heeft inmiddels weer succesvol plaats gevonden. De diepvriezers in de winkel zijn voorlopig ook weer goed gevuld. Een eerstvolgende rundvlees verdeling zal in januari van het nieuwe jaar zijn.

Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen? Reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.