Zomer 2015

De aanloop naar de warmere zomerperiode duurde lang dit voorjaar maarrr… inmiddels zijn de lange mouwen ingeruild voor hemdjes en nog veel beter…we eten AARDBEIEN !!!.

Op dit moment (begin juli) staat de Rogge en Spelt er bij ons mooi bij, Boekweit is pas gezaaid. Klaprozen,Korenbloem,Kamille,1000-blad,Bolderik, Gele ganzenbloem, ze zorgen samen in dat graan voor prachtige plaatjes. Insecten vliegen er nog weinig, die hebben wellicht ook wat vertraging door de aanhoudende lage temperaturen.

Onze akkerpercelen liggen overigens in Ansen tussen de Oude Dwingelerdijk en de Grote Veldweg. Schroom niet er even te gaan kijken als je in de buurt bent (mooi om langs te wandelen/fietsen).
De “kalverij” hebben we naar alle tevredenheid afgerond, de laatste koe kalfjes voor de eigen opfok (clubje van 9 dieren) zijn zojuist het land in gegaan.

Zoals ik al zei, er zijn weer aardbeien. Geen grote hoeveelheden maar wel goede kwaliteit en met een beetje geluk iedere woensdag en vrijdag in onze winkel verkrijgbaar. Wil je jam maken ?.. laat het ons weten dan reserveren we een voordelige portie 2e soort voor je. Peren en appels lijken níet te hebben geleden onder de late pittige nachtvorst. Kersen, pruimen en walnoten hebben er bij ons wel een tik van gehad, afwachten wat we zullen oogsten dus.

De nieuwe koppel leghennen doet het fantastisch !. Ze hebben het zichtbaar goed op en rond ons erf. Ze gedragen zich “cool” door voor niets en niemand aan de kant te gaan (sorry 😉 ) en voortdurend aanslagen te plegen op ons groente- en fruitschap in de winkel.

Kortom het is eindelijk…. zomer !. Wees welkom, de winkel blijft gewoon open en we wensen iedereen een plezierige vakantie tijd in binnen én buitenland.

Joni, Lucia en de kinderen.

Nieuws ten aanzien van de vleesverdelingen :

De traditionele slacht maanden zijn weer begonnen. We hebben zojuist weer succesvol de eerste rundvlees verdeling gehad. Bij genoeg animo zullen we voor november nóg een dier kunnen verdelen. Ook een aantal van onze Bonte Bentheimer varkens zijn bijna 80 kilo en zullen we onder de liefhebbers verdelen binnenkort. Eind oktober gaat er een koppel Drentse Heide lammeren. Wil je deelnemen aan de verdeling van voordelige verse porties voor je eigen diepvries en sta je niet op onze lijst ?, stuur ons een mailtje per ommegaande en we zorgen ervoor dat je de berichten hierover op tijd ontvangt.