Dát was onlangs even mazzel hebben ;
Ik was maar liefst binnen 10 dagen twee keer de gelukkige vinder van een ‘happy stone’ of te wel een geluks-steen. (beschilderd steentje willekeurig ergens neergelegd door iemand…).
De eerste vond ik al wandelend samen met een vriendin in het mooie Mantingerveld en de tweede vond ik afgelopen week op een randje van ons eigen hout-hok ! waar ik voorbereidingen trof met het stapelen van de gebruikelijke voorraad kachelhout.
De Herfst doet haar intrede.
Het ‘goudgele’ zonlicht, de Witte Wieven en het geluid van krekels ingehaald door overtrekkende ganzen tekenen deze periode van het jaar. Raathoning, appels, peren, Kweeperen en Boekweit, de laatste bramen, pompoenen, Pattisons, de kleuren van deze herfst-toppers zijn zo prachtig.
Joni houdt erg van dit jaargetijde zegt ie altijd, het geeft hem het gevoel van ín-ademen, dat al deze mooie zomer opbrengsten naar je toe komen, en zo is het.

Onze koeien tref je nu in de vroege ochtend met dampende neuzen, zo kan ik nog wel even door mijmeren merk je, maar laat ik ook reëel zijn, de zomer is voorbij dus wordt dit ook weer een tijd van ‘modder’, eindeloos bladeren en eikels vegen/afvoeren, koude vingers tijdens het melken ’s morgens en last but not least de kortere dagen.
Gelukkig hebben we in ieder geval nog één feestje te gaan, DE SAP-PERS-DAG op 16 oktober a.s. !!!!!!.
Een dag om naar uit te kijken, een dag waar jullie allemaal aan mee kunnen doen als je een partij appels/peren verzameld hebt. Zie onderaan deze nieuwsbrief hoe en wat.

De koeien hier zijn ondertussen weer drachtig. Op een enkeling na, daar gaat onze slager in november weer mooie voorraad van snijden, zie ook onderaan deze nieuwsbrief als je mee wilt doen met de verdeling ervan.
De gehaltes vet en eiwit in de melk stijgen met de week. Het komt de smaak van onze kazen ten goede waardoor Erfkazer Henk er wat vaker zal zijn om kaas te maken de komende periode.
Verder voorlopig nog steeds wat tomaten !, lekker veel sperziebonen, mooie suikermais  en aardappels van eigen erf. En voor de liefhebbers….een voortreffelijk stukje blauwschimmelkaas.
We boffen hier maar mee, ik zal voor mijn gevonden ‘happy stone’ deze week elders een plekje zoeken om achter te laten 😉
Herfst-gloed-groet van Joni en Lucia.

Nieuws ten aanzien van de Sappersdag in oktober a.s. :
Op zaterdag 16 oktober a.s. is iedereen weer welkom met zijn/haar fruitoogst op ons erf.
Naast onze eigen oogst die dan geperst wordt bieden wij een ieder ander ook de mogelijkheid om met eigen appels en peren (en ander fruit) te komen om die tot het heerlijke pure sap te laten persen waar je lang van zult genieten.
De agenda van de Sappersers is online.
Je kunt je tot 10 oktober aanmelden via de volgende link : http://www.desappers.nl/
Zij laten je aansluitend weten welk tijdstip je verwacht wordt die dag.
Voor de voorwaarden en werkwijze verwijzen we je ook naar diezelfde overzichtelijke website.

Deelname is mogelijk vanaf 75 kilo fruit zoals je daar zult lezen.
Met een beetje scharrelen bij buren en/of familie leden is het waarschijnlijk geen probleem die kilo’s te verzamelen. Het fruit dient  in de week voor het sappersen bij ons gebracht te worden.
Heb je minder dan 75 kilo (min. 10 kilo) dan kun je mee doen in het Happy Hour !!!.
Afrekenen kan net als anders bij ons in de winkel die ook open is die dag.
Er wordt slechts één dag geperst dus er is beperkte capaciteit, wie het eerst komt….die het eerst perst !.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen :
In november zal er een rund- en Drentsheidelams vleesverdeling zijn en mísschien ook van varken.
Om precies te zijn in week 45.
Een bericht aan diegenen die al gewend zijn de mail hierover te ontvangen zit in de pen.
Zowel verse samengestelde porties als losse gehakt en/of hamburgers en worst worden dan verdeeld.
Wil je mee doen met deze verdeling? ; laat het ons vóór 31 oktober a.s. weten.
Voor de samenstelling van een verse portie rund en lam en ook de prijzen, zie:
http://www.santing-meyling.nl/boerderijwinkel/biologisch-vlees/vleespakketten/

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de verdelingen van varken-, rund-, en lamsvlees door het jaar heen en ontvang je hierover nog geen berichten ?, laat me weten, dan zet ik je op de mail-lijst.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen.



 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route