Met luid geraas en heel veel rondvliegende eikels (au !) doet de herfst haar intrede.
Nét voordat de regenperiode begon, oogsten wij nog de laatste haver. Het haver stro ligt helaas nog op het land, die zal om te drogen nog wel een paar keer gekeerd moeten worden voordat ie geperst wordt.
We kijken terug op een bijzondere viering van het 25 jarig jubileum van ons bedrijf.
De regen van die vrijdag de 14e juli was zeer welkom al had de timing wel iets beter gekund ;-).
Het was een geweldig weekend !. Dank voor alle mooie wensen en cadeautjes en hulp en vooral ook voor de euro-bijdragen ter versterking van onze strijd tegen de multinationals als Bayern en Monsanto.
We konden maar liefst € 1000,- doneren aan De grootste zaadbank van NL die zich er hard voor maakt.
Deze keer slechts een korte toelichting op de boeren-zaken hier (omdat ik veel leuke mededelingen heb die in jullie belang zijn).
Goed nieuws van de koeien en slecht nieuws over de aardbeien :
Eerst het goede nieuws, de koeien gaan goed !. Van Lanschot (stier) is weer vertrokken. De koppel is rustig, geen geklier en gespring van tochtige koeien, hij lijkt zijn werk goed te hebben gedaan. Een enkele “laat” kalver meldt zich nog aan en daarvoor bellen we de KI.
Dan het slechtere nieuws en dat is dat onze aardbeien kampen met een ziekte Colletotrichum genaamd. Het euvel manifesteert zich pas in een aardbei die afrijpt, dús kom je er ook dan pas achter. Verschillende voor ons haalbare maatregelen mochten helaas niet baten waardoor we heeeel veel kilo’s “jam” kwaliteit aardbeien in onze vriezer hebben opgeslagen. We verdiepen en beraden ons voor volgend jaar.
En dan aandacht voor het volgende !!!. Zoals reeds aangekondigd, donderdag 12 oktober a.s. komt de mobiele sap-pers bij ons appels persen. Verzamel dus appels van eigen gaard, of die van de buren of familie en laat het die dag persen tot heerlijk lang houdbaar sap.
En we hebben nóg een primeur : Binnenkort op onze kaasplank de eerste jonge boerenkaas gemaakt met melk van onze eigen koeien !. In juli hebben we kennis gemaakt met “de Erf-kazer” (Henk) die hier terplekke van een ochtend melkmaal kaas heeft gemaakt. We zijn uiteraard raaazend benieuwd hoe hij zal smaken dus…komt dat proeven binnenkort !.
Groeten van Joni en Lucia.

AANGEPASTE OPENING I.V.M. KERSTDAGEN :
Op woensdag 27 december, de dag na de Kerst, is de winkel gesloten. Vrijdag die week zijn we zoals gewoonlijk geopend en serveren we thee met kniepertjes en sluiten we graag samen met jullie het jaar af !, wees welkom.

NIEUWS TEN AANZIEN VAN DE VERSE VLEES VERDELINGEN :
Eind oktober zullen de Drentse Heide lammeren worden verdeeld onder de liefhebbers. Mocht je nog mee willen doen aan deze verdeling, laat dat mij dan zo snel mogelijk weten. Zie voor de samenstelling van een portie op deze website bij winkelverkoop  .
Varkens volgen in januari.
De rundvlees verdeling heeft deze week plaatsgevonden. De volgende zal waarschijnlijk ergens eind januari zijn.
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de verdelingen door het jaar heen, laat me weten, dan zet ik je op de mail-lijst.

 

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route