Op 16 maart startten we dit jaar het kalf-seizoen en op 26 mei kalfde de laatste koe.
Dat is kort én krachtig. Op de teller : 39 verse koeien en 39 mooie gezonde kalveren. (Er was een mooie tweeling maar ook één kalf wat het niet heeft gered). Wij zijn dik tevreden !!!. Van deze 39 kalveren hebben we 9 vaarskalveren zelf aangehouden en die mochten onlangs na 10 weken moedermelk weer lekker naar buiten. Nog 6 kalfjes konden we verkopen aan collega bio-boeren en de overige 24 gingen hun weg in het gangbare circuit. Nu lekker aan het melken en de koeien vanaf 16 april alweer dag en nacht buiten.

Er is veel geklust en gerepareerd de afgelopen maanden. Op de schuur (waarin de winkel) kwam bijvoorbeeld een nieuw dak waarmee steeds erger wordende lekkages nu zijn verholpen, heel fijn !.
En ondertussen staat de kas bommetje vol !. In de winkel alweer heerlijke verse bieten, snijbiet, pluk sla, tuinbonen, krachtige munt, frisse peterselie en de eerste komkommers en tomaatjes.
De eerste aardbeien pluk (oude perceel) was een snelle pluk en behelsde slechts de eerste 2 weken van juni. Doordat we vanwege de nattigheid vorige maand pas laat nieuwe planten konden poten, hebben we nu dus een kleine pauze. We verwachten de nieuwe aardbeien zodra de zomervakantie begint, half juli dus. En dan is het een aantal van jullie vast opgevallen dat er sinds een tijdje enorme palen staan in het kersen perceel. Jawel… daartussen zullen draden gespannen worden waarover netten komen tegen de spreeuwen maar of Joni dit gaat lukken voordat…… (wordt vervolgd).
Op de akkers in Ansen groeit haver, koolzaad en boekweit. Van het gras/klaver perceel oogsten we inmiddels een hele mooie vette eerste snede.
Kortom een groeizaam begin van de zomer. Wij poetsen en vegen nog even het erf voor de avondexcursie die deze week gepland staat en hopen een aantal van jullie weer te ontvangen. En natuurlijk kun je altijd tijdens onze openingstijden van de winkel even een rondje maken.
Fijne zomer en graag tot ziens !!!, Joni en Lucia.

NIEUWS TEN AANZIEN VAN DE VLEESVERDELINGEN :

Het einde van een wisselvallig oogst seizoen nadert en wij sluiten dat traditie getrouw af met een verdeling van rund en lamsvlees.
Voor diegenen die graag wat voorraad maken voor de winterperiode ons volgende aanbod :
In de eerste week van oktober zullen we rundvlees verdelen.

Ben je geïnteresseerd daaraan mee te doen laat het ons dan weten, graag vóór 25 september a.s..

Tot slot zullen er ook weer Drentse Heide lammeren geslacht en verdeeld gaan worden.
Dat gebeurd in de eerste week van november en hiervoor graag opgeven vóór 20 oktober. Een bericht volgt dan nog over de exacte dag en tijd. Informatie over de samenstelling van een portie e.d. vind je op deze website.
Opgeven graag per mail (info@santing-meyling.nl).

Heb je vragen laat het ons ook weten, graag tot bij één van de verdelingen !.
Groeten Joni en Lucia.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route