Zomer 2013

Eindelijk zomerkoninkjes !!!. Het kostte wat geduld dit jaar maar eindelijk plukken we weer aardbeien en ze zijn heerlijk !!!.

Het zal geen topopbrengst worden maar we prijzen ons gelukkig met de kilo’s die er wél hangen en tekenen voor de huidige kwaliteit. De oogst in de kas komt, net als de aardbeien, langzaam op gang. Het wachten is nog heel even op de eerste tomaten en komkommers. We kijken tevreden terug op een prachtig verlopen kalf seizoen. Begin maart werden de eerste kalveren geboren en nu, 4 maanden later, kwam de laatste. Een dikke 40 in aantal, allemaal gezond, waarvan er 9 vaarskalveren zijn aangehouden voor onze eigen opfok. De moederdieren zijn nu volop aan de melk en doen zich tegoed aan de klaverrijke zomerweiden. Komende week maaien we een tweede snede gras. Op ons akkerland in Ansen staat de rogge en de spelt er prachtig bij te zwaaien in de wind. Het perceel koolzaad is helaas níet goed de winter door gekomen, we moesten het onderwerken en Joni heeft het perceel op de valreep nog in kunnen zaaien met Huttentut. Dat klinkt als een grap maar dat is het allerminst !. Vraag hem en hij verteld je erover, nu nog duimen dat de proef slaagt….

Het was ons weer een genoegen in juni een tweetal avondexcursies op ons bedrijf te verzorgen voor alle vaste klanten. We hopen dat we jullie volgend jaar wellicht, als primeur,  van de kersen kunnen laten proeven !.

Geniet van de zomer en graag tot later maar weer. Groet van Lucia.

Nieuws ten aanzien van de vleesverdeling

De eerst volgende verdeling van de voordelige verse porties rundvlees voor in de diepvries zal eerste helft september zijn. (opgeven kan tot en met 6 september !).
Begin oktober zijn enkele van onze Bentheimer varkens aan de beurt.
Tweede helft oktober hopen wij weer de Drentse Heideschaap lammeren van dit seizoen te kunnen verdelen onder de liefhebbers. Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen, reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.