Eindelijk zomerkoninkjes !!!. Het kostte wat geduld dit jaar maar eindelijk plukken we weer aardbeien en ze zijn heerlijk !!!. Het zal geen topopbrengst worden maar we prijzen ons gelukkig met de kilo’s die er wél hangen en tekenen voor de huidige kwaliteit. De oogst in de kas komt, net als de aardbeien, langzaam op gang. Het wachten is nog heel even op de eerste tomaten en komkommers. We kijken tevreden terug op een prachtig verlopen kalf seizoen. Begin maart werden de eerste kalveren geboren en nu, 4 maanden later, kwam de laatste. Een dikke 40 in aantal, allemaal gezond, waarvan er 9 vaarskalveren zijn aangehouden voor onze eigen opfok. De moederdieren zijn nu volop aan de melk en doen zich tegoed aan de klaverrijke zomerweiden. Komende week maaien we een tweede snede gras. Op ons akkerland in Ansen staat de rogge en de spelt er prachtig bij te zwaaien in de wind. Het perceel koolzaad is helaas níet goed de winter door gekomen, we moesten het onderwerken en Joni heeft het perceel op de valreep nog in kunnen zaaien met Huttentut. Dat klinkt als een grap maar dat is het allerminst !. Vraag hem en hij verteld je erover, nu nog duimen dat de proef slaagt….

Het was ons weer een genoegen in juni een tweetal avondexcursies op ons bedrijf te verzorgen voor alle vaste klanten. We hopen dat we jullie volgend jaar wellicht, als primeur,  van de kersen kunnen laten proeven !. Geniet van de zomer en graag tot later maar weer. Groet van Lucia.

NIEUWS T.A.V. DE VERSE VLEES VERDELINGEN :

De eerst volgende verdeling van de voordelige verse porties rundvlees voor in de diepvries zal eerste helft september zijn. (opgeven kan tot en met 6 september !).
Begin oktober zijn enkele van onze Bentheimer varkens aan de beurt.
Tweede helft oktober hopen wij weer de Drentse Heideschaap lammeren van dit seizoen te kunnen verdelen onder de liefhebbers. Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij winkel en vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen, reageer dan met een berichtje aan info@santing-meyling.nl dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route