Voorjaar 2017

Eerst zijn er de sneeuwklokjes, dan de krokussen en narcissen en dan zijn er bij óns ….de eerste kalfjes!

Onze eerste 3 koeien kalfden afgelopen week en de teller staat meteen al op 4 mooie vaarskalveren voor de eigen kudde. Nee, geen telfout van mij, want Tonnie kreeg een tweeling : Plien en Bianca. Vanaf nu is het bijna lopende band werk want de komende 2 maanden zullen er nog 40 koeien kalven. Neem gerust een kijkje in de kraamkamer op de deel bij ons. En vanaf  5 april is er weer melk en liefhebbers van biest kunnen zich.. melden!

Het land moet eerst nog een beetje drogen maar Joni zal de komende dagen vast de kans krijgen om haver, gerst en deder te zaaien.

Twee varkens hebben de eer om voor de boerderij een landje om te spitten de komende weken. Zij gaan zeer rigoureus te werk en bovenal met ogenschijnlijk veel plezier. Hier komt namelijk het nieuwe perceel aardbeien dit jaar, zij doen het voorwerk.

De kas is inmiddels gespit en ingezaaid, komende week begint het wiedwerk daar alweer. We zullen een deel van de plastic tunnel nog moeten vervangen wat met de harde wind in februari kapot klapperde. Het is wachten op een gewenste combinatie van warmte en windstil weer en een ploegje mensen om dit lastige klusje te klaren.

En dan…ons jubileum, 25 jaar boer! Ik lichtte al een tipje van de sluier in de winternieuwsbrief:
In 1992 startten Joni en ik hier aan de Wolddijk in Ruinerwold ons bedrijf. Met het middelbaar Landbouwschool diploma op zak en een flinke dosis daadkracht, energie en idealisme begonnen we aan ons avontuur op dit pachtbedrijf met 12 hectare land en een grupstalletje voor 20 koeien.

In de afgelopen 25 jaar groeide dit uit naar 40 hectare en 40 melkkoeien en alle andere takken die je ook hier op deze website terug vindt. De winkel werd uiteindelijk de spil van het bedrijf . We vinden het fijn om het nog steeds groeiende aantal klanten hier te ontvangen.

Op vrijdag 14 juli a.s. hopen we met jullie het glas te mogen heffen op deze mooie ontwikkeling! Een persoonlijke uitnodiging hiervoor zal nog volgen.

Nu eerst genieten van de lente, groeten van Joni en Lucia.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdeling:

Op dit moment zijn er even geen vlees verdelingen in de planning. Maar onze winkeldiepvriezers zijn goed gevuld dus je kunt altijd iets komen halen.

Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen? Reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.