Voorjaar 2018

Nú durf ik het wel aan, ik vertrouw erop dat we de winter deze week definitief achter ons laten en schrijf jullie ons lente bericht 🙂

De vrieskou brengt altijd wat extra zorg en werk voor het vee met zich mee maar wij én zij kwamen er ongeschonden door. We genoten ook de voordelen. Zo is het altijd ideaal dan de vaste mest te kunnen uitrijden (je hebt dan geen sporen in het land). Én een schaatstochtje doet het gemoed van de boerin altijd goed!

Ondertussen is de kraamkamer op onze deel alweer vol nieuw leven. Op deze palmzondag hebben er inmiddels alweer 14 koeien gekalfd. Nog 32 te gaan de komende weken, kom vooral kijken, het is een lust voor al je zintuigen!

De kinderboerderij uit Oldenzaal leverde vorige week weer een prachtig toompje Bentheimer biggen af. Ook een lust voor het oog die te zien graven en ravotten.

Op het akkerland in Ansen is de “naakte” haver gezaaid. Het grasland, nu na de vorst nog bruin van kleur, zal spoedig groen kleuren. Joni reed ruggen in het nieuwe aardbeien perceel. Want al werden wij de laatste 2 seizoen geteisterd door een virus in dit gewas, we geven de moed niet op en zullen wederom nieuwe planten poten.

Waar het al wel heel aangenaam is, is in de tunnelkas. Voor het oog nog helemaal leeg (hoewel…de rabarber loopt al uit) maar als je goed luistert… Onder de grond kiemen daar de zaden van bietjes, kapucijners, tuinbonen, radijs, spinazie, raapstelen en een paar keukenkruiden.

Tot slot een klein schietgebedje voor al het stamfruit, opdat de eventuele late nachtvorst dit jaar de aanstaande bloesem niet zal schaden. We hopen op een mooie appel en peren oogst, zodat het ons dit najaar wél gaat lukken een gezellige sap-pers-dag te organiseren. Deze staat gepland op zaterdag 20 oktober a.s., noteer alvast!

Groeten van ons beiden, Joni en Lucia.

Nieuws ten aanzien van de verse melk:

Er kan weer getapt worden !.

Nieuws ten aanzien van de vleesverdeling:

Onze koeien hebben bíjna allen weer gekalfd (half mei) en zijn dus weer lekker aan de melk.
Tijd voor ons om de tussen balans weer op te maken, wie gaat er door en voor wie zit haar loopbaan er op. Kortom, we verdelen weer rundvlees !.

In week 22 verdelen we gehakt, hamburgers en/of worst, géén porties met van alles dus, daar zijn ze nét even te oud voor. Heb je interesse in zo’n verse portie van 5 kilo, laat ons dat per ommegaande weten, graag vóór 25 mei a.s..

Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen? Reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.