Opgejaagd door een vroeg en uitbundig voorjaar schrijf ik dit nieuwe bericht, al is de lente nog pril !.
Laat ik deze keer dan ook eens beginnen met te vertellen dat het fruit; de kersen, pruimen, peren én appels, zeer vroeg, uitbundig en allemaal tegelijk staan te bloeien. Kort en krachtig en het is echt prachtig maar oh wee als het maar niet meer gaat vriezen !.
Ook de aardbeien (onze doordragers) bloeien al. We halen de bloempjes er nog wel even uit want het is beter te zorgen dat de plant eerst goed gaat groeien om pas daarna zijn/haar energie in de vruchten te steken. Uit de kas oogsten we deze week de eerste raapstelen en rabarber, heerlijk weer iets vers op het bord.
Het kalf seizoen ging hier als gewoonlijk in de eerste week van maart weer van start. Ongeveer 1/3 van de koeien heeft nu gekalfd. Dat ging voorspoedig, in verhouding veel tweelingen (25 %). Gelukkig de meesten goed gezond maar af en toe redt slechts één van de twee het. Deze start van het nieuwe melkseizoen brengt ons altijd veel werk maar gelukkig raakt de melktank (na een pauze van ruim een maand) weer goed gevuld , Joepi !.
En dan popel ik tot slot om jullie te vertellen dat we sinds vorige week VERS BIOLOGISCH BROOD zijn gaan verkopen in onze winkel !!!. Een lang gekoesterde wens van mijzelf om het versassortiment van onze winkel compleet te maken. We kwamen deze winter in contact met de Bio-bakker uit Ahaus (net over de grens bij Enschede). Zij hadden interesse in onze spelt en rogge.
Toen bleek dat ze met hun prachtige brood assortiment ook in Nederland routes rijden was de stap snel gezet. We hebben in de winkel een bijzonder fraaie aanpassing gemaakt en hebben nu op woensdag én vrijdag vers brood op de plank.
Ik zou zeggen : Komt dat zien en proeven !.

 

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen :
Van onze koppel Bentheimerbonte varkens gaan er binnenkort een paar naar de slager.
De verdeling ervan vindt plaats in week 30.
Mocht je geïnteresseerd zijn in een verse portie varkensvlees voor in je diepvriezer, stuur vóór 15 juli een berichtje naar info@santing-meyling.nl .
Voor de samenstelling en de prijs van een portie zie deze website bij verse vlees verdeling.
Een volgende rundvlees verdeling zal rond september zijn, hierover komt t.z.t. een nieuw bericht.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route