Voorjaar 2014

Opgejaagd door een vroeg en uitbundig voorjaar schrijf ik dit nieuwe bericht, al is de lente nog pril !.
Laat ik deze keer dan ook eens beginnen met te vertellen dat het fruit; de kersen, pruimen, peren én appels, zeer vroeg, uitbundig en allemaal tegelijk staan te bloeien. Kort en krachtig en het is echt prachtig maar oh wee als het maar niet meer gaat vriezen !.

Ook de aardbeien (onze doordragers) bloeien al. We halen de bloempjes er nog wel even uit want het is beter te zorgen dat de plant eerst goed gaat groeien om pas daarna zijn/haar energie in de vruchten te steken. Uit de kas oogsten we deze week de eerste raapstelen en rabarber, heerlijk weer iets vers op het bord.

Het kalf seizoen ging hier als gewoonlijk in de eerste week van maart weer van start. Ongeveer 1/3 van de koeien heeft nu gekalfd. Dat ging voorspoedig, in verhouding veel tweelingen (25 %). Gelukkig de meesten goed gezond maar af en toe redt slechts één van de twee het. Deze start van het nieuwe melkseizoen brengt ons altijd veel werk maar gelukkig raakt de melktank (na een pauze van ruim een maand) weer goed gevuld , Joepi !.

En dan popel ik tot slot om jullie te vertellen dat we sinds vorige week VERS BIOLOGISCH BROOD zijn gaan verkopen in onze winkel !!!. Een lang gekoesterde wens van mijzelf om het versassortiment van onze winkel compleet te maken. We kwamen deze winter in contact met de Bio-bakker uit Ahaus (net over de grens bij Enschede). Zij hadden interesse in onze spelt en rogge.

Toen bleek dat ze met hun prachtige brood assortiment ook in Nederland routes rijden was de stap snel gezet. We hebben in de winkel een bijzonder fraaie aanpassing gemaakt en hebben nu op woensdag én vrijdag vers brood op de plank.

Ik zou zeggen : Komt dat zien en proeven !.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen

Van onze koppel Bentheimerbonte varkens gaan er binnenkort een paar naar de slager.
De verdeling ervan vindt plaats in week 30. Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen, reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.