Zomer 2014

De maand Juni blijft ons ieder jaar weer overvallen, álles tegelijk! Volop zaaien en poten maar ook al veel te oogsten in de kas, op de fruittuin en het gras, wát een hectiek.

We maakten een prachtige start met de eerste aardbeien eind mei. Helaas kwam er half Juni een onfortuinlijke hagelbui van slechts 2 minuten die veel prille bloempjes vernietigde waardoor we nu al 3 weken zónder aardbeien zitten en dat is natuurlijk heel jammer. Gelukkig bleken de “plukkers” ook heel goed in bosmaaien en heggenknippen dus staat de boel er hier netjes bij! En de nieuwe aardbeien…..beginnen alweer te kleuren.

Uit de kas komen prachtige bieten en komkommers en de tomatenplanten klimmen rap omhoog en hangen vol (nog groene) tomaten.

Zon en regen wisselden elkaar af de laatste weken. Kersen kunnen daar slecht tegen, die barsten dan en zijn niet erg geschikt meer voor de consumptie. Dat wordt volgend jaar dus toch echt “kappen” plaatsen anders oogsten we nooit wat! Voor het gras zijn dit wél weer de ideale weersomstandigheden, we hebben al uitgebreid 2 flinke sneden gras gemaaid voor de wintervoorraad van de koeien.

De maand Juli zal wat dat betreft voor ons weer wat rustiger zijn, op stap met de kinderen en eens even buurten hier en daar.

Wij wensen jullie dan ook een fijne zomer, geniet van al het moois en lekkers dat er is !.
Groeten Lucia en de rest.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen

De traditionele slachtmaanden zitten er weer aan te komen en daarom bericht ik jullie over het volgende:

We zullen de komende maanden enkele runderen en lammeren laten slachten bij onze slager in Lemele.
Ben je geïnteresseerd in een portie vers rundvlees, laat dat mij dan vóór 12 september a.s. per ommegaande weten. Voor een portie vers lamsvlees  hoor ik graag vóór 12 oktober a.s. of je mee wilt doen.

Let op : Wij slachten slechts één maal per jaar lammeren  (rund en varken meerdere keren) dus één maal ander maal…

Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen, reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.