De zomer is in volle gang en wij schrijven in de pauze-uurtjes aan onze eerste nieuwsbrief!

Augustus en september staan in het teken van de oogst van ons graan. De eerste kiepers met rogge zijn inmiddels op het erf gebracht en zo ook de eerste wagens met grote strobalen. Spoedig zullen gerst en tarwe volgen, hopen dat het weer zo blijft! Bijna al het graan wordt geplet en opgeslagen en dient het komende jaar weer als krachtvoer voor de melkkoeien. De varkens en kippen pikken er ook hun graantje van mee. Het stro wordt in grote balen geperst en gebruikt voor het instrooien van de hellingstal.

Een andere topper deze weken zijn onze tomaten uit de kas. Veel van onze klanten slaan hun slag en maken er heerlijke soepen en pastasauzen van (met wat van die geurige rode basilicum en groene selderij)! De komende weken zullen ook de combinatie van onze verse bramen met de nieuwe appeloogst zorgen voor heerlijke gerechtjes.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen

Nog druk in graan en stro toch breken binnenkort alweer de tradtionele slachtmaanden aan. Begin september brengen we weer een koe naar de slager. Eind oktober zullen de lammeren van dit voorjaar worden geslacht en in november zullen er nog varkens worden verdeeld.

De vaste vlees-klantengroep krijgt van dit alles vanzelf een bericht. Mocht je ook geïnteresseerd zijn en mee willen delen in de voordelige verse vleesporties voor in je eigen diepvries, kijk dan voor informatie bij verkoop van biologisch vlees en stuur ons dan een mailtje.

Tot zover, tot nader nieuws, groeten Lucia. 😉

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar; in het voorjaar, de zomer, herfst en winter.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route