Zomer 2012

De zomer is in volle gang en wij schrijven in de pauze-uurtjes aan onze eerste nieuwsbrief!

Augustus en september staan in het teken van de oogst van ons graan. De eerste kiepers met rogge zijn inmiddels op het erf gebracht en zo ook de eerste wagens met grote strobalen. Spoedig zullen gerst en tarwe volgen, hopen dat het weer zo blijft! Bijna al het graan wordt geplet en opgeslagen en dient het komende jaar weer als krachtvoer voor de melkkoeien. De varkens en kippen pikken er ook hun graantje van mee. Het stro wordt in grote balen geperst en gebruikt voor het instrooien van de hellingstal.

Een andere topper deze weken zijn onze tomaten uit de kas. Veel van onze klanten slaan hun slag en maken er heerlijke soepen en pastasauzen van (met wat van die geurige rode basilicum en groene selderij)! De komende weken zullen ook de combinatie van onze verse bramen met de nieuwe appeloogst zorgen voor heerlijke gerechtjes.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen
Nog druk in graan en stro toch breken binnenkort alweer de traditionele slachtmaanden aan. Begin september brengen we weer een koe naar de slager. Eind oktober zullen de lammeren van dit voorjaar worden geslacht en in november zullen er nog varkens worden verdeeld.

De vaste vlees-klantengroep krijgt van dit alles vanzelf een bericht. Mocht je ook geïnteresseerd zijn en mee willen delen in de voordelige verse vleesporties voor in je eigen diepvries, kijk dan voor informatie bij verkoop van biologisch vlees en stuur ons dan een mailtje.

Tot zover, tot nader nieuws, groeten Lucia. 😉

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar; in het voorjaar, de zomer, herfst en winter.