De ons veel gestelde vraag de laatste tijd luidt : “Hoe zijn jullie door de herfststormen gekomen ?…
Antwoord : “Ongedeerd”.
Na de zware storm eind oktober telden wij ca. 10 omgewaaide bomen op onze 15 ha. huispercelen aan de Wolddijk. We hebben daardoor veel zaag werk het komende jaar en zijn dús verzekerd van een flinke voorraad brandhout voor de kachel. De wind raasde en beukte maar onze kas bleef wonderwel staan en de koeien gedroegen zich “cool”. Met walnoten, mispels en kweeperen was het op deze manier vlot gedaan. Op de akkers in Ansen was het erg nat de laatste weken, de rogge en spelt moeten daar één dezer weken nog gezaaid worden.
We kijken verder tevreden terug op een vruchtbaar seizoen met als mooie afsluiter een oogst van maar liefst 600 kilo eigen appelen die we grotendeels lieten persen tot heerlijk goudgeel puur sap. “Komt dat proeven” !!!. 
De melk van onze koeien stroomt iets minder rijkelijk. Ze zijn over de top van hun lactatie (melkperiode) heen. Hun buiken beginnen zichtbaar te bollen. In maart zullen de eerste koeien weer kalven.
Voorlopig melken wij ze nog even rustig door. Zolang het nog niet te hard vriest (en sneeuwt…)  vullen onze dagen zich met allerhande reparaties, opruimacties, zagen en snoeien en het bestieren van de winkel natuurlijk want dat gaat altijd door !.
Dank aan alle (vaste) klanten die wij dit jaar weer mochten ontvangen. Geweldig dat jullie ons, in groeiend aantal, blijven opzoeken.
Wij wensen jullie allen fijne feestdagen en een goede start in het nieuwe jaar !.
Groet van Joni, Lucia en de kinderen.

Nieuws ten aanzien van de verse vlees verdelingen:
De winkeldiepvriezers zitten goed vol voorraad. Begin januari zullen onze 4 laatste varkentjes plaats maken voor een nieuwe koppel biggen. Een volgende rundvlees portie verdeling zal al weer in week 7 zijn. Kijk voor de samenstelling en de prijs van een portie op deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan een verdeling mee te doen, reageer dan met een berichtje aan info@santing-meyling.nl dan sturen wij je de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route