Winter 2013

De ons veel gestelde vraag de laatste tijd luidt : “Hoe zijn jullie door de herfststormen gekomen ?…
Antwoord : “Ongedeerd”.

Na de zware storm eind oktober telden wij ca. 10 omgewaaide bomen op onze 15 ha. huispercelen aan de Wolddijk. We hebben daardoor veel zaag werk het komende jaar en zijn dús verzekerd van een flinke voorraad brandhout voor de kachel. De wind raasde en beukte maar onze kas bleef wonderwel staan en de koeien gedroegen zich “cool”. Met walnoten, mispels en kweeperen was het op deze manier vlot gedaan. Op de akkers in Ansen was het erg nat de laatste weken, de rogge en spelt moeten daar één dezer weken nog gezaaid worden.

We kijken verder tevreden terug op een vruchtbaar seizoen met als mooie afsluiter een oogst van maar liefst 600 kilo eigen appelen die we grotendeels lieten persen tot heerlijk goudgeel puur sap. “Komt dat proeven” !!!.

De melk van onze koeien stroomt iets minder rijkelijk. Ze zijn over de top van hun lactatie (melkperiode) heen. Hun buiken beginnen zichtbaar te bollen. In maart zullen de eerste koeien weer kalven.
Voorlopig melken wij ze nog even rustig door. Zolang het nog niet te hard vriest (en sneeuwt…)  vullen onze dagen zich met allerhande reparaties, opruimacties, zagen en snoeien en het bestieren van de winkel natuurlijk want dat gaat altijd door !.

Dank aan alle (vaste) klanten die wij dit jaar weer mochten ontvangen. Geweldig dat jullie ons, in groeiend aantal, blijven opzoeken.

Wij wensen jullie allen fijne feestdagen en een goede start in het nieuwe jaar !.

Groet van Joni, Lucia en de kinderen.

Nieuws ten aanzien van de verse vlees verdelingen:

De winkeldiepvriezers zitten goed vol voorraad. Begin januari zullen onze 4 laatste varkentjes plaats maken voor een nieuwe koppel biggen. Een volgende rundvlees portie verdeling zal al weer in week 7 zijn. Kijk voor de samenstelling en de prijs van een portie op deze website bij vleesverkoop. Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen, reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.