Voorjaar 2019

Ben je ook wat teleurgesteld over de uitslag van de  provinciale verkiezingen van onlangs en denk je wanhopig : “waar moet dat heen met dit land ?”. Kom even lekker chillen bij onze prachtige voorjaars kalveren. Drink een slok van die heerlijke rauwe onbehandelde pure melk van onze koeien en kom weer met beide benen op de grond. (en vertrouw er op dat het goed komt…).

We hebben vanaf 1 maart een prachtige geboorte golf, met een tweeling-gelukje en hele brave vaarzen (koeien die voor het eerst een kalf krijgen en dus voor het eerst gemolken gaan worden) tot nu toe.
Na de wind en regen eerste helft maart breekt op het moment van dit schrijven de lente aan.

Het hout en de takken die de afgelopen maanden her en der werden gezaagd, worden nu verzamelt en opgeruimd. Het zagen “mag” van onze overheid officieel tot 15 maart, daarna niet meer i.v.m. het verstoren van de zangvogel broed. Die kunnen nu dus ongestoord aan het nesten bouwen.

Al valt ie niet onder de zangvogels, hij verblijdt ons ieder jaar wel weer met zijn voorjaarsroep: de Wulp! Deze week waren ze er weer, jammer dat het broeden hier nooit zo lijkt te lukken.

Op onze akkers in Ansen kleurt de winterrogge groen. Binnenkort worden daar de aardappels voor de winkelverkoop gepoot.

De varkens hier bij huis doen zich tegoed aan de allerlaatst bewaarde (onverkoopbare) pompoenen. Ze ruimen ondertussen restanten van het aardperen veldje op. Nu er weer volop restmelk van de koeien is groeien ze als kool. Zodra we ze rond de tachtig kilo schatten (liefst nog iets zwaarder) dan wordt er een retourtje slager gepland. Dat zal denk ik zo begin mei zijn, lees verder onderaan deze nieuwsbrief als je graag mee wilt delen in de opbrengst.

En in de winkel? Altijd weer bijzonder dat in deze moeilijkste tijd van het jaar waarin de kwaliteit én de keuze van het AGF minder wordt. De prijzen lopen ondertussen iets op door het geringere aanbod. Joni weet echter tóch elke keer weer dat schap te vullen. Misschien in verhouding even iets meer groente uit Zuid Europa, maarrrr ook al weer verse wilde spinazie, groenlof en rabarber uit onze eigen koude kas !.

Kortom, pak die eerste zonnestralen en stap eensdaags op de fiets om één en ander hier te aanschouwen.

We heten jullie welkom, als altijd!

Groeten van ons beiden, Joni en Lucia.

Voor de liefhebbers van onze verse rauwe melk :

Er kan weer getapt worden !.

Voor de liefhebbers van rund en varkens vlees :

Er is een vleesverdeling van gelijktijdig zowel rund als varkensvlees in de planning voor eind juni.
Opgeven kan nu, via en mailtje of bij ons in de winkel, graag vóór 25 juni a.s..

Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen? Reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.