Wát boffen we weer eens met deze prachtige nazomer/herfst.
Dankzij deze mooie weken zagen wij een “straat” klus eindelijk geklaard, van ’t voorjaar kwam het er niet van, nu ligt de straat achter de stal erin en dat is heel fijn !.
De koeien doen het goed. Ze zitten na een periode met schurft en andere insecten overlast weer goed in hun vel (en vacht).
We zullen de komende periode weer wat dieren uitselecteren. Dieren die niet drachtig blijken te zijn (“gust” heet dat) en dieren die té weinig melkprestaties hebben of een blijvend té hoog cel-getal van de melk gaan uit de melkgevende kudde. Ze worden nog een aantal weken flink gevoerd zodat ze daarna naar de slager kunnen. Meestal houden we voor de winterperiode een kleine 40 koeien over om te melken.
Ook op de tuin profiteren we van het mooie zachte weer. De aardbeien (we hebben doordragers) bloeien nog weeldig en er wordt nog 3 x per week een mooie hoeveelheid geplukt.
Onze bakker uit Ahaus (Dld.) kwam langs voor overleg en neemt het grootste gedeelte van ons graan af. Zowel van onze Spelt als Rogge en Boekweit gaat hij weer lekkere dingen bakken die wij dan weer wekelijks vers in onze huisverkoop aanbieden.
Oktobermaand=slachtmaand : Inmiddels vindt er volgende week al een eerste verdeling van rundvleesporties plaats. Er zal er nóg één volgen van lamsvlees. Mocht je geïnteresseerd zijn houdt dan onderstaande berichtgeving in de gaten.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen :
We zullen in oktober enkele Drentse heide lammeren laten slachten bij onze slager in Lemele.
Voor een portie vers  lamsvlees hoor ik graag vóór 12 oktober a.s. of je mee wilt doen.
Email : info@santing-meyling.nl
Alleen bij voldoende deelname zal er in oktober ook nog een extra rundvlees verdeling worden gehouden maar in principe zal de eerstvolgende rundvlees portie verdeling begin van het nieuwe jaar zijn.
Let op : Wij slachten slechts één maal per jaar lammeren  (rund en varken meerdere keren) dus één maal ander maal…
Voor de samenstelling en de prijs van een portie zie deze website bij verse vlees verdeling .

Nieuwsbrief

Graag houden wij jullie op de hoogte van de activiteiten op ons bedrijf.
Dat gebeurd “live” in onze winkel maar wij doen dat inmiddels ook al enige tijd via deze website. Ieder half jaar verschijnt hier een nieuwsbrief en ook mededelingen over verse vlees-verdelingen en alles wat van belang kan zijn.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Vul hier je e-mailadres in:

Huisverkoop

In de boerderijwinkel, op ons erf, verkopen we onze biologische producten. Door het geheel aan te vullen met producten van collega biologische bedrijven uit de regio ontstaat een volledig vers assortiment.
De winkel is het gehele jaar door open op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Als u dit niet mocht redden en u heeft een duidelijke wens,  dan kunt u contact met ons opnemen. 

Lees meer

Adres en openingstijden

Wolddijk 10, 7961 NB Ruinerwold
Telefoon 0522-482605

Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur

 

Contact en Route