Herfst 2014

Wát boffen we weer eens met deze prachtige nazomer/herfst.

Dankzij deze mooie weken zagen wij een “straat” klus eindelijk geklaard, van ’t voorjaar kwam het er niet van, nu ligt de straat achter de stal erin en dat is heel fijn !.

De koeien doen het goed. Ze zitten na een periode met schurft en andere insecten overlast weer goed in hun vel (en vacht). We zullen de komende periode weer wat dieren uitselecteren. Dieren die niet drachtig blijken te zijn (“gust” heet dat) en dieren die té weinig melkprestaties hebben of een blijvend té hoog cel-getal van de melk gaan uit de melkgevende kudde. Ze worden nog een aantal weken flink gevoerd zodat ze daarna naar de slager kunnen. Meestal houden we voor de winterperiode een kleine 40 koeien over om te melken.

Ook op de tuin profiteren we van het mooie zachte weer. De aardbeien (we hebben doordragers) bloeien nog weeldig en er wordt nog 3 x per week een mooie hoeveelheid geplukt.

Onze bakker uit Ahaus (Dld.) kwam langs voor overleg en neemt het grootste gedeelte van ons graan af. Zowel van onze Spelt als Rogge en Boekweit gaat hij weer lekkere dingen bakken die wij dan weer wekelijks vers in onze huisverkoop aanbieden.

Oktobermaand=slachtmaand : Inmiddels vindt er volgende week al een eerste verdeling van rundvleesporties plaats. Er zal er nóg één volgen van lamsvlees. Mocht je geïnteresseerd zijn houdt dan onderstaande berichtgeving in de gaten.

Nieuws ten aanzien van de verse vleesverdelingen :

We zullen in oktober enkele Drentse heide lammeren laten slachten bij onze slager in Lemele.
Voor een portie vers  lamsvlees hoor ik graag vóór 12 oktober a.s. of je mee wilt doen.

Alleen bij voldoende deelname zal er in oktober ook nog een extra rundvlees verdeling worden gehouden maar in principe zal de eerstvolgende rundvlees portie verdeling begin van het nieuwe jaar zijn.

Let op : Wij slachten slechts één maal per jaar lammeren  (rund en varken meerdere keren) dus één maal ander maal…

Voor informatie over de samenstelling en prijs zie deze website bij vleesverkoop. Ben je geïnteresseerd om aan één van deze verdelingen mee te doen, reageer dan met een mailtje dan sturen wij de actuele berichten over de vlees verdeel activiteiten aan je door.